Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Löpning, Södra Bergundasjön runt, Träning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers

Första gången runt Södra Bergundasjön sen 1995!

Det varnades för storm idag. Jag kompletterade mina löparkläder med att låna hustruns vindstopper och lämna fleecen hemma. Det visade sig vara ett bra val. Idag blev jag varken frusen eller kokt under rundan. Planen för dagen var att springa 6 km och att vända i bokhultet. Efter 3 km kände jag av lite träningsvärk och stelhet i vaderna, men tänkte att jag kunde mala på tills det blev stopp och sen promenera hem. Det rullade på kilometer efter kilometer i 5:20tempo ungefär. Vaderna kändes tunga och smått plågsamma hela tiden, men det blev aldrig riktigt outhärdligt och knät kändes fint så jag kämpade på i cykelspåret runt Södra Bergundasjön. Jag gjorde en fadäs vid grusåsen på Dänningelandasidan där jag sprang fel vilket förlängde rundan med en halv kilometer och tvingade mig att springa upp och ner för grusåsen ett par gånger extra. Men jag bet ihop och tog mig faktiskt hela vägen runt. Inte sen 1995 har jag sprungit runt Södra Bergundasjön. Det gick helt klart fortare förr, men jag är ändå väldigt nöjd med min insats idag. Totalt avverkade jag 11,8 km på tiden 63 minuter. Nu känns vaderna tunga som bly så jag lär nog inte göra mycket på ett par dagar, men det är en smärta jag bär med glädje. Träningsvärk efter ett väl genomfört träningspass är som en medalj man bär i själen.

Kommentera

Tema av Anders Norén